fbpx

Bolig- og turperlen Sjøhagen Brygge: Ut av døren og rett i løypenettet – året rundt!


Som beboer på Sjøhagen Brygge, midt mellom fjordbyen Moss og sommerperlen Son, starter løypenettet utenfor stuedøren. Bokstavelig talt. Investerer du i ett av de ledige, familievennlige rekkehusene på Sjøhagen Brygge vil du derfor fort finne ut at beliggenheten langt fra bare handler om strandkant og sjø. Her får hele familien glede av både turløyper som nærmeste nabo såvel som marka, som ligger svært tett på.

 

Kyststien

Kyststien er en merket vandringsrute som viser frem perlene av den vakre kysten helt fra Bohuslän i Sverige og gjennom hele det som inntil nylig var kjent som Østfold. Den benytter seg av etablerte stier og mindre veier, og med tanke på hvor vakkert Sjøhagen Brygge ligger, kommer det neppe som en overraskelse at Kyststien vil krysse tomten, langs vannet, før den fortsetter sin spektakulære rute langs Mossesundet. 

Les mer om kyststien på www.oslofjorden.com/kyststi.
Løypenettet finner du her! 

 

Pilegrimsleden

Denne kjente vandringsleden, med historiske røtter fra middelalderen, forbindes med såvel nydelig terreng som sitt endemål, Nidarosdomen. Ruten sneier Sjøhagen Brygge og gir deg nok en mulighet til å variere det daglige utvalget for såvel rusleturer med familie og venner som treningsrunder til bens eller på hjul. 

Les mer om pilgrimsleden på www.pilegrimsleden.no
Her er løypebeskrivelse av delen som passerer Sjøhagen Brygge: https://www.visitnorway.no/listings/pilegrimsleden-dagsetappe-1-moss-son/188623/

 

Marka

Ødemørk er et supert utgangspunkt for å utforske marka

 

Mossemarka begynner i skogdragene øst for Sjøhagen Brygge. Under 2 km fra døren din starter nettet av merkede turstier som gir deg milevis med naturopplevelser. Marka brukes flittig av såvel terrengsyklister som folk til fots. Vinterstid kjøres det opp et stort løypenett når snøen faller.

Mange benytter seg av Ødemarksstua som et flott utgangspunkt for markaturer. Her er er det også mulig å få en nystekt vaffel, kaffe og drikke i helger og ferier. Dessuten finnes det en flott paviljong for hyggelige stunder rundt bålet som er tilgjengelig året rundt. Mange idrettsarrangement og klubbaktiviteter har også Ødemørstua som utgangspunkt.