fbpx

Full kontroll og fin fremdrift i byggingen på Sjøhagen Brygge


Prosjektleder Rune Bjørn Ekberg i Asker entreprenør møter oss og tar en tur rundt på byggetomta en soldag i mot slutten av august for en kort status på prosjektet. 46 rekkehus skal etterhvert stå ferdig, i tillegg til 52 leiligheter i første leilighetsbygg.

– Med knallsalg og store forventninger blant spente boligkjøpere: Hvor ligger dere i løypa akkurat nå?
– For å starte med det mest synlige: Nå er vi i ferd med å lukke råbyggene til første byggetrinn av rekkehusene. På denne delen av tomten begynner det virkelig å ligne på omrisset av boliger. Når det er sagt er det plenty annet som foregår på samme tid. I et byggeprosjekt av en slik størrelse er det multitasking på et rimelig høyt nivå. Samtidig må alt skje i riktig rekkefølge. Det er nok å henge fingrene i, smiler den travle prosjektlederen, som trives godt med den travle pulsen på byggeplassen.
– Hva med leilighetsbygget?
– Her holder vi på grunnarbeidet som forberedelse for fundamenteringen. Store masser er flyttet rundt på, og vi forventer å starte med selve fundamenteringen i september.
– Og bare for å friske opp fristene dere arbeider etter: Når regner dere nå med innflytting for beboerne?
– Første kvartal 2022 er den offisielle tidsrammen for selve innflyttingen. Vi tenker at senhøsten 2021 blir en spennende periode for kjøperne av såvel leiligheter som rekkehus!

Prosjektleder Rune Bjørn Ekberg på Sjøhagen Brygge

–Holder fin fart

– For en som ikke kjenner prosessene kan det se ut til at det hele går fryktelig fort unna her på tomten. Når begynte dere egentlig arbeidet?
– I praksis begynte vi ca i midten av april for fullt, så for oss som jobber her er dette normal fremdrift. Det vil si, vi er teknisk sett såvidt etter skjemaet pga en liten overraskelse som tomten vartet opp med. Man må imidlertid regne med noen uforutsette elementer, og nå holder vi fin fart og henter problemfritt inn tiden. Vi er jo godt vant med utfordrende frister og jobber komfortabelt med dem.

– Du nevnte en overraskelse på tomten?
– Alle byggetomter har overraskelser på lur, og Sjøhagen Brygge kunne bidra med sitt: Vi måtte slå ned noen ekstra spunter i et mindre parti for stabilitetens skyld. Udramatisk nok, men slikt kan jo i verste fall utfordre timeplanen.
– Hva med spennende friområdene mellom rekkehus og strandkanten? Når begynner arbeidet med å integrere landskapsplanene der?
– Foreløpig er dette lengre frem i forløpet, men det skal stå klart til innflyttingen.

Artikkelen fortsetter under videoen med Rune Bjørn:

.

 

– Ikke rart folk ønsker seg hit

– Vi ser det ligger lenser ute i vannet i forkant av tomten, og sånt blir man jo nysgjerrig på. Hvorfor behøver dere disse?
– Det er rett og slett et miljøtiltak. I sjøen fremfor Sjøhagen Brygge er det forekomster av verneverdig ålegress. Lensene hindrer avrenning fra tomten slik at man holder unna finpartiklene fra de følsomme områdene. Strandsonen er en viktig del av bo-opplevelsen her på Sjøhagen Brygge, og vi er opptatt av å ta godt vare på denne delen slik at beboerne kan nyte fordelene med et frodig og levende kystmiljø både over og under vannflaten.

Se oversikt over ledige boliger i vår digitale boligvelger her!

Etter å ha tatt en runde i det travle byggeområdet ender vi opp på friområdet i forkant av rekkehusene, og kan nyte synet av Mossesundet og solen som spiller i krusningene utover i fjorden.
– Det er jo en perle av en tomt dette. Det er ikke vanskelig å konstatere når man har arbeidsplassen sin her. Nærheten til sjøen er én ting, men beliggenheten her er jo også veldig strategisk mht avstander og reisemuligheter. Det er ikke rart folk ønsker seg hit, avslutter Rune Bjørn før han haster videre for å sikre at alt er under kontroll i «maurtuen» på Sjøhagen Brygge.